11

10 shtëpitë e ëndrrave

Shtëpia duhet të jetë vend i shenjtë, vend ku ndiheni të sigurt e ku pushoni pas një dite të lodhshme, gjithashtu është një vend ku argëtoheni me shoqëri e mund të jetë edhe një vend ku mund të punoni e studioni.

Metoda e materiale të reja janë zbuluar që nga fillimi i shekullit të 20-të, të cilat u kanë ofruar arkitektëve e klientëve të tyre guximtar një mënyrë krejtësisht të re për të lejuar krijimin e imagjinatës së tyre në realitet, transmeton Koha.net.
Një libër i ri “Houses: Extraordinaty Living”, ka zgjedhur 10 shtëpitë e ëndrrave, më inovative dhe unike në stil dhe praktikë, që nga një shtëpi e fshehtë në malet Suedeze e deri në shkretëtirën e Kalifornisë, raporton BBC.
Më poshtë janë 10 shtëpitë më inovative unike në botë:
1 – Shtëpia nën tokë e afër detit e me hyrje të bërë nga xhami, Uells
2 – Rezidenca Kirsch, SHBA

3 – Shtëpi buzë detit, Kili
4 – Shtëpia fizarmonike, Suedi

5 – Shtëpi në shkëmb, Spanjë
6 – Bakkoflot 1, Irlandë
7 – Shtëpia Itsuura, Japoni
8 – Shtëpia Edgeland, SHBA
9 – Shtëpia e shkretëtirës, SHBA
10 – Shtëpia Graham, Kanada