Ap 20088623022573 e1585836696983 1024x640

Boris Johnson udhëheq qeverinë britanike nga spitali

Kryeministri i Anglisë, Boris Johnson mbetet në krye të qeverisë britanike nga spitali.

Kryeministri i Anglisë, Boris Johnson mbetet në krye të qeverisë britanike nga spitali, tha të hënën ministri i strehimit Robert Jenrick.

Johnson u pranua në spital të dielën në mbrëmje në atë që Downing Street tha se ishte një “hap paraprak” pasi vazhdoi të përjetojë simptoma të koronavirusit 10 ditë pas testimit pozitiv në 27 mars, transmeton lajmi.net.

“Unë e di për të personalisht do të jetë shumë zhgënjyese që ai është dashur të shkojë në spital për të bërë këto teste, dhe ai do të dëshirojë të kthehet në numrin 10 që çon nga përpara, që është rruga e tij,” tha Jenrick në Programi i BBC-së sot. “Por ai mbetet përgjegjës për qeverinë dhe ai do të azhurnohet rregullisht në spital, pasi ai ka qenë ndërsa ishte duke u izoluar”.

Ministri i jashtëm i Mbretërisë së Bashkuar, Dominic Raab do të kryesojë takimet e rregullta të mëngjesit për qeverinë, tha Jenrick.

Ai shtoi se “nuk ishte një pranim urgjent.”

“Ishte një pranim i planifikuar, në mënyrë që të kishte disa teste rutinë. Ato teste janë duke u zhvilluar dhe ai do të qëndrojë në spital për aq kohë sa ai duhet ta bëjë këtë. Por unë kam dëgjuar që ai po bën mirë, dhe unë me shumë dëshirë përpara atij që të kthehet në numrin 10 sa më shpejt që të jetë e mundur, “tha Jenrick.