4c382a08 960c 4b72 8316 2031dd97ec18

COVID-19 ndryshon mënyrën e fluturimeve në botë

Pandemia COVID-19 mund të sjellë ndryshime të mëdha në mënyrën e fluturimeve në botë.

Ndërsa bota ngadalë lehtëson rrugën e saj nga bllokimi i Covid-19, ne jemi në prag të një epoke të re në udhëtimet ajrore, shkruan Cnn, transmeton lajmi.net.

Së shpejti mund të hasim në ushtri të pastruesve robotikë që patrullojnë konkurset e aeroportit, dezinfektojnë sportelet e kontrollit dhe kioskat e biletave. Ne mund të shohim pasagjerë që po kalojnë nëpër postblloqe të sigurisë dhe bagazheve pa prekur asgjë.

Gjithçka mund të bëhet pa prekje. Jepni uniformat e përshtatura, kostumet e fluturimit të anti-Covid-19 të stilit astronautic, transmeton lajmi.net.

Shumica e këtyre koncepteve janë prova, por së shpejti mund të përhapen në realitete që bëhen po aq të kudogjendura sa portat biometrike dhe skanuesit e trupit, për të cilët tashmë jemi mësuar në terminalet e aeroportit.