Da3df18f 8f82 4d5d 8578 988f7498c652

Grenelli flet nga Beogradi, tregon për premtimet e Trumpit ndaj Serbisë

Emisari special i presidentit amerikan për dialogun Kosovë-Serbi, Richard Grenell, deklaroi se marrëveshja nga Washingtoni dhe marrëveshjet e arritura në Beograd sot nuk janë thjesht fjalë në letër, por gjithashtu nënkuptojnë punë të reja për njerëzit që jetojnë në këtë rajon dhe zhvillimin e sektorit privat.

“Ne nuk do të ishim këtu nëse nuk do të ishte presidenti Trump, i cili besonte se diçka tjetër mund të ndodhte. Ai besonte se ekonomia mund të vihej në plan të parë dhe theksi mbi vendet e punës. Premtime iu dhanë popullit të Serbisë dhe ne duam që ju të na konsideroni “Këto nuk janë thjesht fjalë në letër, por punë për njerëzit që jetojnë këtu”, tha Grenelli, duke theksuar se ky ishte një mesazh për qytetarët serbë.

Delegacioni i Qeverisë amerikane, pjesë e të cilit është edhe Grenelli gjatë së hënës vizitoi Kosovën.