88175411 523389808579688 6876261414198050816 n

Konstrukti femëror i paraqitur përmes pikturave

Artistja Fjolla Ferati, krahas studimeve në Fakultetin e Arteve të Universitetit të Prishtinës, ka arritur që të krijoj një numër të madh të pikturave artistike, shkruan Rajoni.info.

Rajoni ju shfaq disa nga pikturat e punuara, të cilat po vlerësohen lartë nga njohësit e Artit.

Përmes pikturave të saj Fjolla mundohet të paraqes të bukurinë, ndjeshmërinë, brendësinë e gjinisë femrore në një formë shumë të vecantë.

Fokusi i saj është kryesisht janë portretet e femrave, mirëpo përpos tyre ajo ka krijuar edhe disa të piktura abstrakte, por cak i saj megjithatë mbetën portretet.

E pyetur se cila është arsyeja që arti i saj është I fokusuar vetëm tek femrat, Fjolla ka thënë se konstrukti i tyre më bën për vete

“Konstrukti i femrave është një nga arsyjet se pse jam foksuar gjithmonë vetëm tek pikturat e femrave, mirëpo nuk ka ndonjë arsyje të veçantë”, ka theksuar artistja Ferati.

Fjolla është një nga artistet e cila e vlerëson lartë imazhin femëror duke e shfaqur në pikturat dhe punimet e ndryshme  të cilat sigurisht mund ti shihni në faqen e saj në instagram./Rajoni.info/

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ilustration ❤️

A post shared by L'artistè🥀 (@fjollaferatii) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'artistè🥀 (@fjollaferatii) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

😶

A post shared by L'artistè🥀 (@fjollaferatii) on