Oculus go new image 1024x529

Oculus Go headset i pavarur VR thuhet se do të nisë në konferencën zhvilluese të F8

Facebook thuhet se planifikon të lansojë headsetin e saj të realitetit virtual (VR) Oculus Go në konferencën zhvilluese të kompanisë F8 këtë vit.

Variety raporton se headseti VR do të debutoj në F8 në maj, së bashku me premtimin e Facebook për "lajmet më të mëdha AR / VR nga Facebook deri më sot".

Oculus zbuloi së pari headsetin e ri të pavarur VR në tetor, e cila do të kushtojë 199 dollarë pasi të jetë në dërgesë. Go është projektuar të jetë një headset e pavarur që do të ulet në mes të Gear VR $ 129 dhe $ 499, pa kontrollerin e brendshëm të ndjekjes ose tërësisht të gjurmuar të lëvizjes. Oculus Go do të ndërtohet nga Xiaomi dhe ka një procesor Snapdragon 821 brenda. Rrjedhjet e fundit sugjerojnë se modeli bazë prej $ 199 do të përfshijë 32GB hapësirë ruajtëse, ndërsa një model 64GB do të jetë gjithashtu në dispozicion me një çmim më të lartë.

Oculus po punon gjithashtu në një headset të koduar me emrin Santa Cruz, i cili është një prototip i pavarur me ndjekjen. HTC zbuloi së fundmi Vive Pro, një version me rezolucion më të lartë të headsetit origjinale Vive me kufje të integruara dhe mbështetje për një përshtatës pa tel. Është një pajisje që mund të komplikojë vizionin e Oculus për VR të pavarur, veçanërisht pasi HTC po fokusohet në tregun e lartë të VR. HTC ka zbuluar edhe vet headsetin e VR, Vive Focus. HTC nuk po thotë saktësisht se kur do të jetë në dispozicion, por duhet të jetë kufiri i parë i pavarur i gjashtë shkallëve të lirisë në treg.