Auto 500gorivo nafta benzin dize 650x3581453118021

Nga sot çmime më të shtrenjta të derivateve të naftës

Nga dita e sotme, çmimet e derivateve në Maqedoninë Veriore do të ngriten.

Remitencat

Rriten remitencat nga diaspora

Trendi i dërgesave të parave nga diaspora kosovare apo remitencave ka shënuar rritje viteve të fundit. Paratë e mërgimtarëve dërguar në Kosovë, vitin e kaluar kanë tejkaluar vlerën prej 800 milionë euro, duke shënuar vlerën më të lartë që nga viti 2004, kur remitencat kishte arritur në 357 milionë euro.

Euro

Miliardat e Kosovës në tregjet botërore

Më shumë se 2.5 miliardë euro ka arritur vlera e mjeteve të grumbulluara nga Trusti i Pensioneve dhe procesi i privatizimit, por paratë mbahen të ngrira në institucionet në tregjet e jashtme ndërkombëtare, si dhe në ato financiare në Kosovë.

Para 7219

BQK: Borxhi publik arriti në 1.1 miliard euro

Sipas BQK-së, në dy muajt e parë të vitit 2019, sektori i jashtëm është karakterizuar me rritje vjetore të deficitit të llogarisë rrjedhëse për 38.2 për qind.

Dsc 0301 6790

Punëtorët e KEK-ut në protestë

Marrëveshja kolektive në nivel të KEK-ut, dhënia e pagës jubilare në vazhdimësi e jo vetëm për periudhën 2015-2017, rivitalizimi Termocentralit Kosova A, rishikimi i ligjit për paga dhe rritja e shujtës së ushqimit janë arsyet për të cilat do të protestojë sot Sindikata e Re e KEK-ut.

Biznesi 780x439

Rreth pesë biznese shuhen çdo ditë në Kosovë

Që nga viti i kaluar në Kosovë për çdo ditë rreth pesë biznese kanë mbyllur aktivitetin e tyre dhe kanë kaluar në statusin e bizneseve të shuara. Sipas përfaqësueseve të bizneseve, këto shifra janë shqetësuese dhe kërkojnë nga autoritetet kompetente që të mundohen të gjejnë arsyen e shuarjes së bizneseve.

Perime 696x348

Shtrenjtohen perimet, buka dhe mishi

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar “Indeksin e Harmonizuar të Çmimeve të Konsumit” (IHÇK) për muajin maj të vitit 2019, viti bazë 2015=100.

Auto unnamed 281556542288

Aktakuzë ndaj dy të pandehurve për falsifikimin e 40 mijë eurove

Prokuroria Themelore e Pejës, ka ngritur aktakuzë ndaj dy personave, të cilët dyshohen se kanë falsifikuar rreth 40 mijë euro.

Eeeeee 2

Ekonomia joformale kalon 30 për qind të bruto produktit vendor

Luftimi i ekonomisë joformale si një nga problemet më të mëdha në ekonominë e Kosovës është theksuar edhe në paketën vjetore të zgjerimit të Komisionit Evropian, e cila përcakton përparimin që kanë bërë vendet që synojnë integrimin në Bashkimin Evropian.

Euro

Këto janë kartëmonedhat e reja 100 dhe 200 euro

Banka Qendrore Evropiane ka bërë të ditur se shumë shpejt do të dalin në qarkullim kartëmonedhat e reja prej 100 dhe 200 euro.