Ca 1 1140x570

Fenomeni i leximit te fëmijët po zbehet

Librat për fëmijë janë një pasuri e rrallë dhe e larmishme e ideve të cilat ndikojnë në procesin e formimit të fëmijës.

Ismail kadare 1021x580

Ismail Kadare: Skënderbeu nuk luftoi myslimanët, por osmanizmin

Shkrimtari i njohur Ismail Kadare ka bërë komentet e tij rreth debateve më të fundit për Skëndërbeun duke hedhur poshtë tezën se heroi kombëtar luftoi dhe përndoqi myslimanët.

Qosja

“Demokracia ende është kurvë e mbuluar komuniste!”- “Nata është dita jonë”, – Rexhep Qosja

<p style="margin:0in 0in 10pt"><span style="font-size:16

Naim 750x422

Nata e fundit e jetës së Naim bej Frashërit

0 njerës, gjithë kështu do vdesim’. Do vijë dita që të mbulohemi në një gropë, që të na kalbenë e të na bëhenë hi dhe eshtërat! Ahere s’na ka për të mbeturë gjë nga këto poshtësitë e dheut!

Gravurat 04 780x439 %281%29

Gravurat si dëshmi: Qytetet e bukura të Shqipërisë venedikase, shumica e të cilave i takojnë sot Malit të Zi

Gravurat e mëposhtme tregojnë disa qytete të Shqipërisë venedikase (italisht: Albania Veneta).

Gjaku01 750x500

Poezi nga Syhejl Havolli “Nëpër stinë”

<p style="margin:0in 0in 10pt"><span style="font-size:16

Img 8630 696x403

Migjeni: Xhamiat dhe kishat madhështore ndër vende të mjerueme

Poezia “Blasfemi” nga Migjeni, poezia e ndaluar dy herë nga qarkullimi, më 1936 dhe më 1944.

Bernadina marubi e1549812905646 780x439

Bernadina Marubi, e para fotografe shqiptare

Në historinë e fotografisë shqiptare, emri i Bernadina Marubit ende nuk është artikuluar siç duhet për kontributet e saj. Në Muzeun Kombëtar Marubi, galeria e fotografive të realizuara prej saj, dallon për lirizmin që mbart.

Ismail qemali 1844 1919

Intervista me Ismail Qemalin botuar më 8 nëntor 1912 në gazetën kryesore në Vjenë, Neue Freie Presse, me tirazh prej mbi 50 mijë

Intervista është botuar më 8 nëntor 1912 në gazetën kryesore në Vjenë, Neue Freie Presse, me tirazh prej mbi 50 mijë.

Fadil hoxha prill 1994 tito dhe kardeli than euml ccedil ka ju duhet republika kujdes prej serbis euml hd 780x439

Fadil Hoxha, prill 1994: Tito dhe Kardeli thanë: Çka ju duhet republika!? Kujdes prej Serbisë…!

Fadil Hoxha, viteve të fundit të jetës, në bashkëbisedimet me miq, shokë, por edhe me gazetarë, ka dëshmuar për historinë më të re të Kosovës. Kësaj radhe Telegrafi ua sjell tekstin integral të bisedës së historianit Agim Zogaj me Fadil Hoxhën, të zhvilluar në prill të vitit 1994, në shtëpinë e tij.