022

Qëndrimi i KOMF për Shtesat e Fëmijëve

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF, në kuadër të misionit për të drejtat e fëmijëve në Kosovë, nga viti 2015 ka dërguar rekomandimin drejt Qeverisë së Kosovës dhe drejt partive politike për planifikimin dhe realizimin e shtesave për fëmijë.

Un women english no tag blue

Drejtësia për të mbijetuarat e dhunës seksuale gjatë luftës, ende sfidë

Në shënim të Ditës Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës Seksuale në Konflikte, zyra e UN Women në Kosovë organizoi konferencën “Drejtësia për të mbijetuarat e dhunës seksuale të ndërlidhur me konflikt - Sfidat dhe rruga përpara”.

Auto skkk1529424824

Lansohet programi i skriningut të kancerit të qafës së mitrës në Komunën e Prizrenit

Sot zyrtarisht u lansua programi i Skriningut të Kancerit të Qafës së Mitrës në Komunën e Prizrenit, program ky që po bëhet i mundur si rrjedhojë e suksesit të programit në Prishtinë. Ngjarja sot u realizua me qëllim të prezantimit të programit mbi skriningun e kancerit të qafës së mitrës në Prizren, që është pjesë e Programit Nacional për Kontrollin e Kancerit në Kosovë. Ky program është njëkohësisht hapi i rradhës drejt zgjerimit të programit të skriningut në nivel nacionit. 

Parar de fumar 620x330

KOMF: Mbroni fëmijët nga duhani

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve – KOMF, me rastin e ditës Botërore kundër duhanit bëri thirrje që të merren masa parandaluese për vetëdijesimin dhe ndalimin e konsumimit të duhanit nga fëmijët, ekspozimit të fëmijëve ndaj tymit të duhanit, si dhe kufizimin e qasjes së fëmijëve për blerjen e duhanit.

Wikigap   wps

"Wikigap” trajton ndërlidhjen e barazisë gjinore me paqen dhe sigurinë në botë

UN Women në partneritet me Ambasadën Suedeze në Prishtinë dhe Kosovalive, organizuan sot ngjarjen “Wiki-Edit-A-Thon” (maratona e editimit në wiki) me qëllim që rritet numri i zërave të vajzave dhe grave online, dhe të rritet përmbajtja online për gratë, paqen dhe sigurinë.

Auto arres1524221634

OJQ reagojnë ndaj mbajtjes në paraburgim të studentëve, kërkojnë lirimin

OJQ dhe individë përmes një reagimi kanë dënuar dhunën policore ndaj aktivistëve të Lëvizjes Studentore për Barazi – Studim Kritikë Veprim (SKV) dhe kanë kërkuar që ata të lirohen për t’u mbrojtur në gjendje të lirë.

Dsc 1890

Publikohet Udhëzuesi i edukimit ligjor kundër dhunës ndaj grave

Fuqizimi i organizatave  të shoqerisë civile për të avokuar për implementimin e ligjeve dhe strategjive për mbrojtjen nga dhuna në familje është element kyç në luftimin e dhunës ndaj grave, parandalimin dhe raportimin, u tha në tryezën e organizuar në Prishtinë.

Dsk

Marsh ndërgjegjësues në Ditën botërore të sindromës Down

Për shkak të mungesës së mbështetjes institucionale, për personat me sindromën Down, sot në Prishtinë organizohet marsh ndërgjegjësues.

Gender equality

Këto janë aktivitetet për Ditën Ndërkombëtare të Grave

Dita Ndërkombëtare e Grave shënohet sot në Kosovë, me aktivitete të shumëta.

Komf 780x439 1519995160 3852826

KOMF: Fëmijët kërkojnë lëmoshë rrugëve në acar, institucionet heshtin

Kosova si shtet nuk po e trajton çështjen e fëmijëve që punojnë në rrugë dhe në të njëjtën kohë nuk po ndërmerr iniciativa për të mbrojtur fëmijët.